Efter lunchen på bruksrestaurangen i Hälleforsnäs berömde vi kockarna och sa att så här god mat har vi inte ätit sedan vi bodde i Paris.
Deras carpaccio var gjord av smakrik nötinnanlår. Den var toppad med sallad, rostad lök, friterad kapris och riven smakrik ost från Jurrs mejeri. Till det serverade man majonäs med brynt smör och citron samt perfekta dubbelfriterade frites.
Vi provade en förrätt med färdigköpt carpaccio på oxfilé, blandsallad med mangold, marche, ruccola mm. Vi följde Zetas recept och friterade kapris och rev en vällagrad cheddarost. Såsen gjordes med Hellmans majjo smaksatt med brynt smör.
Smör bryns under ständig vispning till 125-130 gr, hälls över i skål och skummas. När det svalnat hälls smöret försiktig i en annan skål, den bruna bottensatsen blandas med majjo och smaksätts med lite citronsaft, salt och svartpeppar. Majjon klickas på salladen vid serveringen.
Det blev mums även utan pommes.
Lika gott är det att ersätta carpaccion med stekt tournedos eller råbiff.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar