En populär pastarätt i vackra Toskana, den serveras ofta med pici men vi använder buccatini eller pappardelle.
Gör en sofritto av vardera 1 finhackad morot, gul lök, solovitlök och sellerikvist, mjukstek i olivolja till löken är genomskinlig ca 10 min, lägg i skål.
Bryn 500 g salsiccia färs i omgångar tills den är lite karamelliserad.
Lägg i sofritton och 2 msk tomatpuré, stek tills purén blir lite brun. Häll i 2 dl vitt vin och koka ca 5 min. Häll i ca 4 dl tomatpassata, 1 tsk vardera torkad oregano, timjan och salvia. Salta och svartpeppra försiktigt, låt puttra i minst 20 min, helst 1 timme. Tillsätt 1-2 dl créme fraîche, rör om och smaka av med salt, svartpeppar, lite kalvfond och kanske chilisås/sweet chilisås.
Koka pastan dente, häll av och spar några dl. Häll pastan i såsen, blanda om och puttra ca 3-4 min, spä vid behov med pastavattnet. Servera med riven Reggiano parmesan och kallt vitt vin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar