En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

söndag 25 februari 2024

TOSKANSK RAGU ALLA SALSICCIA

En populär pastarätt i vackra Toskana, den serveras ofta med pici men vi använder buccatini eller pappardelle.


Gör en sofritto av vardera 1 finhackad morot, gul lök, solovitlök och sellerikvist, mjukstek i olivolja till löken är genomskinlig ca 10 min, lägg i skål.


Bryn 500 g salsiccia färs i omgångar tills den är lite karamelliserad.


Lägg i sofritton och 2 msk tomatpuré, stek tills purén blir lite brun. Häll i 2 dl vitt vin och koka ca 5 min. Häll i ca 4 dl tomatpassata, 1 tsk vardera torkad oregano, timjan och salvia. Salta och svartpeppra försiktigt, låt puttra i minst 20 min, helst 1 timme. Tillsätt 1-2 dl créme fraîche, rör om och smaka av med salt, svartpeppar, lite kalvfond och kanske chilisås/sweet chilisås.


Koka pastan dente, häll av och spar några dl. Häll pastan i såsen, blanda om och puttra ca 3-4 min, spä vid behov med pastavattnet. Servera med riven Reggiano parmesan och kallt vitt vin.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar