För oss och många andra har fläskytterfilé länge varit hatmat, främst på grund av fejknamnet och injektionsmarineringen. Men numer har vi omprövat denna billiga råvara efter flera test i airfryer och på grillen.
Nu senast följde vi tips från Matgeek och Landley så här.
Skölj, putsa och låt filén torka och bli rumsvarm. Värm grillen till ca 200 gr.
Stänk på olivolja och krydda rejält båda sidor med flingsalt, svartpeppar, rökt paprika, vitlökspulver och lökpulver. Grilla var sida ca 15 min tills filén fått fin färg, sänk värmen något och fortsätt till 61 gr i innertemp.
Finhacka knappt 1/2 dl vardera timjan och salvia, blanda med 1 dl olivolja och 1/2 riven solovitlök.
Lägg filén på aluminiumfolie, pensla på kryddoljan och låt den vila i folien minst 10 min tills innertem 65 gr. Skär i ca 1 cm skivor och servera till tex en varm potatissallad med créme fraîche och pesto.
Lyx för småpengar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar