Vannameiräkor är ganska smaklösa och vi blir ofta lite besvikna när vi äter dem. Trixet att få räkorna riktigt goda är att använda fler smakgivare, fräsa snabbt i het olja och äta direkt. Vi gör så här, till 2.
Tina räkorna i durkslag och se till att de är torra.
Finhacka 1 dl slät bladpersilja, 6 cocktailtomater och en mild chili, riv 1 solovitlök och zesten från 1/2 lime. Lägg ned grönsakerna i 1,5 dl olivolja, tillsätt 1 msk skaldjursfond.
Hetta upp oljan till den nästan ryker, lägg räkorna, fräs tills de är rosa, strö över flingsalt och servera tex till risotto eller tagliatelle.
Vill man ha lite extra gott passar ungsrostad fänkål mycket bra. Dela en fänkål i 4 klyftor och ta bort de hårda stammarna. Koka i vatten ca 10 min. Lägg i ugnsfat, ringla över olivolja och vit balsamvinäger, rosta ca 20 min i 225 gr tills fänkålen får lite färg och är mjuk, strö över flingsalt och svartpeppar, njut ljummen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar