En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

söndag 29 december 2024

”LECKEREN” TYSK POTATISSALLAD

Vi förvånas ofta vid besök i Tyskland att deras potatissallad är så rackarns god. Vi använder nu detta recept från Receptfavoriter.

Skala och dela i munsbitar ca 500 g potatis, koka den mjuk. Skala och finhacka 1/2 liten rödlök,  lägg i en skål med hett vatten i ca 10 min. Häll av och blanda med lite salt för att mildra den skarpa smaken. Häll av potatisen och låt den svalna på ett uppläggningsfat eller i en skål.


Blanda rödlök, 2 msk vit balsamvinäger, 2 1/2 msk olja, 1 msk vardera senap och kapris, smaksätt med salt, svartpeppar och en nypa socker. Blanda försiktigt potatisen med lökdressingen. Strö över finhackad bladpersilja och servera till grillat kött, fisk eller havets Wallenbergare på torsk.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar