Vårt recept på Sillahusets torskrygg hör till våra favvo. Nu har vi provat att göra rätten med kycklingbröst, det går minst lika bra.
Torrimma 4 majskycklingbröst i minst 2 timmar.
Riv 2 dl parmesan, skiva tunt en purjolök, finhacka 1 solovitlök och hacka 140 g bacon. Värm ugnen till 220 gr.
Mjukstek bacon så hälften av fettet smält, tillsätt purjon och vitlöken och mjukstek ca 4 min. Blanda i 3 dl créme fraîches, låt puttra några minuter, smaksätt med senap, kycklingfond, japansk soja, salt och svartpeppar.
Koka ris eller pasta.
Bryn kycklingbrösten i smör och olja på ganska hög värme tills de fått fin färg. Skär dem i skivor och lägg i ugnsform, häll över såsen och kör i ugn ca 10 min. Häll på parmesanen, ta ut formen när kycklingen har 68 gr i innetemp, toppa med hackad gräslök/basilika. Låt vila ca 10 min och servera sedan till en kall chardonnay.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar