En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

lördag 4 januari 2025

SILLAHUSETS GRATINERADE KYCKLINGBRÖST MED BACON

Vårt recept på Sillahusets torskrygg hör till våra favvo. Nu har vi provat att göra rätten med kycklingbröst, det går minst lika bra.

Torrimma 4 majskycklingbröst i minst 2 timmar.

Riv 2 dl parmesan, skiva tunt en purjolök, finhacka 1 solovitlök och hacka 140 g bacon. Värm ugnen till 220 gr.


Mjukstek bacon så hälften av fettet smält, tillsätt purjon och vitlöken och mjukstek ca 4 min. Blanda i 3 dl créme fraîches, låt puttra några minuter, smaksätt med senap, kycklingfond, japansk soja, salt och svartpeppar.


Koka ris eller pasta.


Bryn kycklingbrösten i smör och olja på ganska hög värme tills de fått fin färg. Skär dem i skivor och lägg i ugnsform, häll över såsen och kör i ugn ca 10 min. Häll på parmesanen, ta ut formen när kycklingen har 68 gr i innetemp, toppa med hackad gräslök/basilika. Låt vila ca 10 min och servera sedan till en kall chardonnay.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar