En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

torsdag 9 oktober 2025

CAESAR PINSA

Ett liknande receptet läste vi nyligen i mattidningen, så här gör vi vår version.


Värm ugnen enligt anvisningarna på paketet med färdig pinsa.


Riv ca 1,5 dl torr mozzarella, skär en stor grillad kycklingfilé i munsbitar, skär 3 skivor prosciutto i strimlor, skär 4 innerblad på romansallad i munsbitar och skär 1 dl flagor av parmesan.


Lägg på ett tunt lager créme fraîches på pinsam, strö över mozzarellan, droppa över lite caesardressing och grädda i ugn till färdig. Skär den i lagom portioner.


Fördela jämt ut prosciutto och kyckling och sallad på den heta pinsan, toppa generöst med parmesan och caesardressing. 


Njut till en kall riesling.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar