På 90-talet firade vi ibland fredag med arbetskamrater med öl och vin, ibland även med middag, långt innan AW hade uppstått. Det mest poppis stället var Prinsen, och absolut bästa maten var deras biff Rydberg och ljumma Scampisallad. När jag bytte jobb fick vi Prinsens kokbok som minne, och kokboken har använts både till fest och fredagsmys. Här salladsreceptet till 4.
Gör Prinsens cajundressing, blanda noga 2 msk senap, 1 riven vitlöksklyfta, 3 msk äppelcidervinäger, 1,5 msk honung, 1 tsk salt och rejält med svartpeppar.
Droppa i mild olja och vispa hela tiden tills dressingen emulgerar, den ska vara ganska tjock och sötstark.
Skär och blanda grönsaker, 75 g vardera broccoli, blomkål, zucchini och morötter i småbitar och 10 minimajskolvar.
Blanda en sallad med 1 tunt skivad rödlök, 100 g finskivad purjolök, 200 g röd paprika i tärningar, 250 g brutna bitar av olika sallad, 200 isbergssallad i munsbitar, 100 g tunt skivade champinjoner och 200 g gurka i fina stavar.
Hetta upp 8 msk olivolja i en panna, sautera snabbt 12 stora råa tigerräkor utan skal och 40 stora skalade räkor, salta och svartpeppra, ta ur.
Woka snabbt grönsakerna i oljan och smaksätt generöst med salt och svartpeppar, lägg i salladen så den blir ljummen.
Montera salladen och grönsakerna snyggt på tallrikar, värm upp skaldjuren och lägg i mitten, häll över cajundressingen och servera genast.
Servera gärna till en kall och krispig riesling.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar