När stekt ris är så populärt varför gör ingen fried bulgur. Vi bestämde att det var värt att prova. Så här gjorde vi till 2, det blev lyckat.
Koka 2 dl grov bulgur med 6 dl vatten i 15 min, låt ånga av under lock 10 min, rör om och låt kallna och lite torr.
Hacka vardera en 1/2 rödlök och solovitlök, skär i småbitar 1 salladslök, 1/4 röd paprika, 5 cm zucchini och 40 g småspenat, riv grovt 1/2 morot.
Blanda en dressing med 1 tsk sesamolja, 1 msk vardera sweet chilisås, japansk soja och rapsolja, salt, 1 tsk socker, josen från 1 lime och lite zest.
Stek löken i olja så den blir lite mjuk, tillsätt de andra grönsakerna och woka 1-2 minuter, lägg i bulguren och stek några minuter under omrörning. Häll på dressingen och toppa med rejält med grovhackad koriander.
Servera till våra goda asiatiska laxburgare och kall öl.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar