En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

tisdag 19 november 2019

60-TALETS PARADRÄTT

Många mammor bjöd familjen på fin festmat på helgen under 60-talet, min också. Hemma fick vi champinjongratinerad fläskfile med ugnsrostad potatis. Provad på barn och barnbarn fick den mer än godkänd.

Sätt ugnen på 225 gr.

Skär ca 600 g fläskfile, helst eko, i 3 cm skivor, tryck till skivorna så de blir ca 1 cm tjocka. Bryn dem rejält några i taget i smör och rapsolja i ganska hög värme. Salta och svartpeppra, lägg i smord ugnsform.

Skär 300 g skogschampinjoner och stek i smör så de blir nästan karamelliserade. Häll på ca 3 dl creme fraiche och rör ut med 2 rivna vitlöksklyftor och en msk dijonsenap (helst Reine dijon), låt puttra några minuter och smaksätt med kalvfond, svartpeppar, salt och lite vit balsamvinäger.

Häll över fäskfilen och toppa med 100 g riven lagrad herrgård, laga i ugn ca 20 min tills osten fått fin färg.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar