Blanda 1 dl vitvinsvinäger/äppelcidervinäger och en halv dl vatten med 2 tsk dijonsenap Reine de Dijon. Rör försiktigt ned 4 dl fin olivolja, lite i sänder, dressingen ska bli "halvtjock".
Krydda försiktigt med salt och svartpeppar och blanda ned en en tsk färsk finhackad dragon eller smula ned 1/2 tsk torkad dragon. Häll dressingen i tex en dressingflaska av plast med pip.
Skaka flaskan och häll på salladen och blanda noga.
En god italiensk salladsdressing gör vi genom att blanda samma mängd vinäger, vatten och olja och smaksätta med 1 msk fint riven lagrad pecorino romano, 1 tsk vardera torkad dragon, oregano, paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver och salt, smaka upp med lite honung.
En variant med röd balsanvinäger. 1/4 cup är 0,6 dl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar