En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

söndag 3 november 2019

SALTSJÖ PIRS KIKÄRTSGRYTA

Ofta är Sjöpirens i Nackas vegetariska alternativ den godaste lunchen. Här vårt försök att härma dagens rätt.

Grovhacka två gula lökar, en fänkål, 3 vitlöksklyftor, 2 morötter, 4 skogschampinjoner, en halv zucchini och fräs i olivolja. Tillsätt en burk Mutti körsbärstomater, en skvätt vatten, saften av en halv citron, en tärning grönsaksbuljong, 1 msk tomatpure, lite salt och torkad oregano, och låt puttra i ca 20 min. 

Häll i en burk sköljda kikärter, värm och smaka upp med grönsaksfond, salt, chiliflingor, paprikapulver och en skvätt röd balsamvinäger. Topp med hackad persilja och aioli och servera till fisk, kött eller som vegetariskt måltid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar