En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

onsdag 6 november 2019

OTTOLENGHIS VINTERSOPPOR

Englands och Guardians favoritkock excellerar i spännande sopprecept. Nästan alla erkänner den magiska värmen och smaken av en kycklingsoppa en vinterdag. Vi har förenklat receptet något, för fyra hungriga.

Bryn ca 5-6 hg kycklinglårfileer, gärna majskyckling, I smör och olja, salta och svartpeppra och bräsera i kycklingbuljong under lock några minuter tills nästan genomstekta. Låt svalna.

Bryn ett litet paket rökt panchetta i en stor non stick gryta. Grovhacka 2 gula lökar, 2 medelstora morötter, 3 sellerikvistar, 10 hela vitlöksklyftor och en halv finhackad chili och mjukstek i lite olivolja i 4 minuter tillsammans med panchettan. 

Lägg i 1,5 tsk finhackad färsk timjan, 3 lagerblad, 1 msk tomatpure och en bit kant från parmesanosten, låt puttra några minuter. Häll i en burk körsbärstomater, reducera några minuter. Tillsätt 1,7 liter smakrik kycklingbuljong och koka försiktigt i 10 minuter.

Lägg i 180 g papardelle pasta i mindre bitar och koka till nästan klart. Skiva kycklingbitarna fint och koka i några minuter. Ta ur lagerblad och ostkant. Häll i en burk sköljda borlottibönor och värm. Spä vid behov med hett vatten. Smaka upp med kycklingfond, en skvätt röd balsamvinäger, salt och svartpeppar. 

Toppa med 60 g finriven reggiano parmesan och 15 g finhackade basilikablad. Servera med extra riven parmesan, levain bröd och goda ostar. soppa




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar