Englands och Guardians favoritkock excellerar i spännande sopprecept. Nästan alla erkänner den magiska värmen och smaken av en kycklingsoppa en vinterdag. Vi har förenklat receptet något, för fyra hungriga.
Bryn ca 5-6 hg kycklinglårfileer, gärna majskyckling, I smör och olja, salta och svartpeppra och bräsera i kycklingbuljong under lock några minuter tills nästan genomstekta. Låt svalna.
Bryn ett litet paket rökt panchetta i en stor non stick gryta. Grovhacka 2 gula lökar, 2 medelstora morötter, 3 sellerikvistar, 10 hela vitlöksklyftor och en halv finhackad chili och mjukstek i lite olivolja i 4 minuter tillsammans med panchettan.
Lägg i 1,5 tsk finhackad färsk timjan, 3 lagerblad, 1 msk tomatpure och en bit kant från parmesanosten, låt puttra några minuter. Häll i en burk körsbärstomater, reducera några minuter. Tillsätt 1,7 liter smakrik kycklingbuljong och koka försiktigt i 10 minuter.
Lägg i 180 g papardelle pasta i mindre bitar och koka till nästan klart. Skiva kycklingbitarna fint och koka i några minuter. Ta ur lagerblad och ostkant. Häll i en burk sköljda borlottibönor och värm. Spä vid behov med hett vatten. Smaka upp med kycklingfond, en skvätt röd balsamvinäger, salt och svartpeppar.
Toppa med 60 g finriven reggiano parmesan och 15 g finhackade basilikablad. Servera med extra riven parmesan, levain bröd och goda ostar. soppa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar