En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

söndag 10 november 2019

HÄLSODESSERT

Om man blandar några äkta nyttigheter blir det syndfri njutning. Här ett recept som mixar Ottolenghi med Ica, till 4 sugna.

Lägg 16 frysta körsbär i lite amarone och honung så de tinar.

Blanda 6 dl grekisk yoghurt med en tsk vaniljsocker och zest från en halv citron.

Grovhacka 2 dl valnötter och blanda med 2 dl god granola, rosta snabbt i varm stekpanna. Låt svalna.

Lägg ca en dl yoghurt i botten av vardera 4 dessertskålar, sedan 4 körsbär med liten vin, sen granola/nötter med lite honung, lägg sedan i resten av yoghurten, toppa med 3 björnbär eller blåbär, honung och riven vit choklad.

Ställ skålarna i kylen så de blir kalla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar