Vår favvo bland matskribenter är Guardians Felicity Cloake, som grundligt provlagar och provsmakar recept från kända krogar och kockar varefter hon lämnar sina slutsatser i en kolumn som kallas ”How to cook the perfect...”.
Därifrån kommer flera av våra recept, och även hur göra perfekta Quesedillas, den berömda tex-mex rätten.
Gör en tomatsalsa. Finhacka en halv gul lök och låt stå i kokhett vatten ca fem minuter, häll av. Blanda löken med 15 körsbärstomater skurna i småbitar. Häll i ca 1 dl passata, 1 msk vardera chilisås och röd balsamvinäger. Krydda och smaka av med salt och lite chiliflingor. Toppa med hackad färsk koriander.
Skär en rejäl sallad av vitkål eller romansallad, blanda med en skvätt olivolja, vit balsamvinäger, salt, nypa oregano och en aning svartpeppar.
Grovriv och blanda en mozzarella med lika mycket riven Tomme de Basque. Skär i fina strimlor 1,5 dl smakrik rökt skinka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar