En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

måndag 2 december 2019

KRÄMIG ITALIENSK KYCKLINGGRATIN

Vi har pimpat Tarek Taylors recept en smula.
Värm ugnen till 200 grader, varmluft 180 gr. Finriv ca 3 hg smakrik ost, tex Prästost, Herrgård, Comte etc.

Putsa och skär ca 7 hg kycklinglårfilé, gärna eko, i mindre bitar och bryn några bitar i taget i olja på  medelvärme tills de fått fin färg och lägg i smord ugnsform, salta och svartpeppra. Bryn ett pkt baconbitar och lägg på hushållspapper. 

Koka 3 hg Papardelle i rikligt med vatten,

Finhacka en schalottenlök, två vitlöksklyftor och 20 blandade småtomater i små bitar och bryn försiktigt i ca 3 min, krydda med salt, 1 tsk vardera hackad färsk/torkad timjan och oregano, lägg i en liten nypa chiliflingor. Tillsätt ca 4 dl crème fraîche, 2 msk kycklingfond, baconbitarna och låt det sjuda några minuter. Smaka av med kycklingfond, en msk senap, en skvätt röd balsamvinäger och sweet chilisås.

Häll såsen på kycklingen och strö över rivosten. Gratinera tills osten fått färg, ca 15-20 minuter. Före servering pimpa med grovhackad basilika och tunna skivor blandade småtomater och Halkidiki oliver. Njut tillsammans med Papardello och en fin grönsallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar