Trixet med god grönkålssoppa är att koka länge och köra mixern.
Finhacka och mjukstek en gul lök och en vitlöksklyfta i rapsolja i en stor non stickgryta. Lägg ca 280 g färsk finhackad och sköljd grönkål, rör om och låt mjukna lite några minuter. Häll i 1 liter kokande vatten och två hönsbuljongtärningar. Låt puttra minst 30 min.
Ta av och kör handmixen någon minut så soppan blir mer lik spenatsoppa. Rör ut 1,5 msk vetemjöl i kallt vatten och häll i soppan. Lår den bli varm igen under omrörning. Häll i ca 1,5 dl creme fraice och en msk smör. Spä vid behov med hett vatten. Smaka upp med hönsfond, salt, lite chili flingor och vit balsamvinäger. Soppan ska smaka fylligt men inte vara för tjock.
Servera till surdegsråg och italienska charkuterier. soppa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar