En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

söndag 12 januari 2020

PIMPADE FÄRDIGMUSSLOR

Vakumförpackade moules creme är ganska smaklösa jämfört med musslorna i Frankrike. Så här kan man pimpa dem.

Bryn i lite olivolja 1/2 paket panchetta 80 g i en stor non stick kastrull, finhacka och tillsätt en gul lök/schalottenlök, 1/2 sellerikvist och två vitlöksklyftor och mjukstek. Häll i 2 dl vitt vin, en rejäl skvätt fiskfond/hönsfond och en dl finhackad storbladig persilja, lått puttra ca 5 min. Krydda försiktigt med lite chiliflingor, paprikapulver och timjan, smaka upp med fond. Det ska vara riktigt smakrikt.

Häll i två paket musslor och koka enligt anvisning. Lägg i 3 dl varma sojabönor, servera till linguine.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar