I mitten av 60-talet öppnade USA för invandring och mängder av vietnameser kom till Texas. De försökte livnära sig på att fiska skaldjur men förföljdes av KKK. De har dock satt avtryck på maten i Texas med rätter som blandar sydstatsmat med asiatiska smaker. Vårt recept för 2 är en blandning och förenkling av flera orginalrecept som bygger på att koka nyfångade kräftor eller humrar på våren.
Skala 2 vitlökar och dela i klyftor, finhacka klyftorna från en och mjukstek i smör, tillsätt sedan 50 g smör och chiliflingor, smält och tillsätt 1 msk riven ingefära och 2 msk fisksås, blanda såsen väl.
Skär 5 små potatisar i halvor och tina 4 frysta halva majskolvar, skär 1 stor gul lök i klyftor och 2 starka chorizo i skivor, lägg i en ugnsform. Lägg i de hela vitlöksklyftorna, häll över såsen och krydda med cajunkrydda. Laga i ugn 225 gr ca 35 min till potatisen är färdig, rör om efter halva tiden. Lägg i 6-8 stora vanamiräkor, rör om och laga i ugnen ca 5 min tills räkorna är rosa.
Servera med bitar av lime och färsk hackad koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar