En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

söndag 11 april 2021

PULLED PORK I CROCKPOTTAN

Det finns många recept på Texas pulled pork, speciellt vad gäller såsen. Varianter av det här receptet är nog vanligast.


Gör till ca 1 kg fläskkarré en sås på 1 dl rökt hickory barbecuesås, 1/2 dl chilisås, 1 msk kycklingfond, 1 msk Worchestersås, 1 tsk liquide smoke, 1 msk brunt socker, 1 tsk mald koriander, 1 tsk spiskummin, 1 1/5 tsk svartpeppar, 1 tsk rökt paprikapulver, 1 tsk slottssenap och 1 msk äppelcidervinäger.


Dela en bit fläskkarré i 4 bitar, bryn i olja i pottan, salta lite. Tillsätt 4 finhackade vitlöksklyftor, 1 stor gul lök i strimlor och häll över såsen. Sätt på locket, välj meat/stew och kör 75 min, vänta, pys, lägg köttet på fat och dra isär med gafflar. Lägg köttet i ugnsform, spraya lite olja på och ställ i ugnen på grill så de översta bitarna blir lätt karamelliserad.


Smaka upp såsen med barbecuesås, chilisås, fond peppar och salt. Det ska smaka Vilda västern. Servera köttet med den varma såsen, tex till hamburgerbröd, frites, tortillas, pasta etc.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar