Meatloaf sägs ha uppfunnits i USA och de amerikanska är smakrikare och saftigare än svenska köttfärslimpor, även med gräddsåsen. Vi har blandat flera recipes till denna variant.
Värm ugnen till 200 gr. Klä en brödform med smörpapper.
Finhacka 2 små gula lökar och 3 vitlöksklyftor, bryn i smör, häll i stor skål. Tillsätt och rör ordentligt ihop 2 ägg, 3 tsk ketchup/chilisås, 1 msk vardera japansk soja och kalvfond, 1 1/2 tsk Worchestersås, 3 tsk hackad slät persilja, 2 dl panko, 1 dl vardera mjölk och crème fraîche, 1 1/2 tsk vardera salt och italiensk salladskrydda, 1 tsk rökt paprika och nymald svartpeppar. Blanda sedan försiktigt i 1 kg blandfärs.
Pressa försiktigt ned smeten i formen, laga i ugnen 40 min.
Under tiden gör en glaze, blanda 2 dl ketchup, 1 dl rökig bbq sås, 1 1/2 tsk äppelcidervinäger, 2 tsk brunt socker, 1 tsk vitlökspulver, 1/2 tsk lökpulver, 1/4 tsk salt och nymald svartpeppar.
Ta ut limpan och pensla på glazen, kör i ugnen i 15-20 min, låt den sedan vila 10-15 min, ta ur och skär upp, spar ev vätska och häll på före servering.
Ät med steakhouse mashed potatoes.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar