En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

söndag 23 januari 2022

KYCKLING CACCIATORE

Den italienska jägarens kycklinggryta är mycket populär i USA och UK och den innehåller förutom kyckling lite av varje man har i kylen. Vårt recept kommer från USA och är anpassat till crock pot express.


Skär 1/2 pkt bacon i 1 cm strimlor, bryn och lägg i pottan. Skiva 3 hg skogschampinjoner, bryn och lägg i pottan. Skär 2 rödlökar i 1 cm bitar, hacka 3 vitlöksklyftor, skär 1/2 purjo i tunna skivor, mjukstek i olja ca 5 min tillsammans med 1,5 msk tomatpure, lägg i pottan.


Skär 7-8 hg kycklinglårfile i 1,5 cm bitar och bryn i portioner i olja, häll i pottan.


Tillsätt i pottan 2 dl vitt vin, 1 tärning kycklingbuljong, 1,5 msk röd balsamvinäger, en burk körsbärstomater,  2 msk kapris, 1 dl italienska oliver, 1 tsk vardera oregano och vitlökspulver, 1/2 tsk chiliflakes, 1 liten gul paprika och 2 rostade röda paprikor på burk i bitar, 1 sellerikvist i bitar, tillsätt lite salt och svartpeppar.


Sätt på locket, välj meat/stew high i 20 min och starta.


När klart släpp ut trycket, ta av locket, tillsätt 1,5 dl crème fraîche, 2 msk vetemjöl löst i vatten, smaka upp med kycklingfond, salt och svartpeppar. Sätt på Brown/saute och blanda ordentligt ca 5 min.


Strö över persilja och grovriven Reggiano parmesan och servera till stekt polenta.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar