Den italienska jägarens kycklinggryta är mycket populär i USA och UK och den innehåller förutom kyckling lite av varje man har i kylen. Vårt recept kommer från USA och är anpassat till crock pot express.
Skär 1/2 pkt bacon i 1 cm strimlor, bryn och lägg i pottan. Skiva 3 hg skogschampinjoner, bryn och lägg i pottan. Skär 2 rödlökar i 1 cm bitar, hacka 3 vitlöksklyftor, skär 1/2 purjo i tunna skivor, mjukstek i olja ca 5 min tillsammans med 1,5 msk tomatpure, lägg i pottan.
Skär 7-8 hg kycklinglårfile i 1,5 cm bitar och bryn i portioner i olja, häll i pottan.
Tillsätt i pottan 2 dl vitt vin, 1 tärning kycklingbuljong, 1,5 msk röd balsamvinäger, en burk körsbärstomater, 2 msk kapris, 1 dl italienska oliver, 1 tsk vardera oregano och vitlökspulver, 1/2 tsk chiliflakes, 1 liten gul paprika och 2 rostade röda paprikor på burk i bitar, 1 sellerikvist i bitar, tillsätt lite salt och svartpeppar.
Sätt på locket, välj meat/stew high i 20 min och starta.
När klart släpp ut trycket, ta av locket, tillsätt 1,5 dl crème fraîche, 2 msk vetemjöl löst i vatten, smaka upp med kycklingfond, salt och svartpeppar. Sätt på Brown/saute och blanda ordentligt ca 5 min.
Strö över persilja och grovriven Reggiano parmesan och servera till stekt polenta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar