En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

torsdag 31 mars 2022

LAPPIZZA (skämt)

Vi har aldrig ätit en kebabpizza, så vi gjorde i stället en s.k. lappizza (inspirerad av Rantamor). Använde en färdig färsk pizza och pimpade den så här.

Bryn 1 pkt renskav/hjortskav, 1 gul färsklök och några bruna champinjoner/kantareller i tunna skivor, och 2 dl halva Kalamata oliver, krydda rejält med kebabkrydda och svartpeppar.


Bred ut skavröran på pizzan, toppa med lite mozzarella i bitar, riven svensk starkost, gärna Västerbotten. Laga i ugn enligt paketet.


Gör en vitlökssås på 1/2 dl Hellmans majonäs, 1 dl turkisk yoghurt, 2 rivna vitlöksklyftor, lite salt och svartpeppar.


Ta ut pizzan, strö över skuren isbergssallad/romansallad och ringla över vitlökssåsen.



 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar