En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

tisdag 15 mars 2022

NUDELSOPPA MED KYCKLINGBULLAR OCH GRÖNSAKER

Snabbnudlar för 6 kr är föraktade av matnördar och Jennie Wallden rekommenderar i ställer snabbnudlar från Korea i asiatiska affärer för 15-20 kr.


Vi har provat och laddat soppan med grönsaker och stekta kycklingbullar.


Blanda 250 g kycklingfärs med 1 msk kycklingfond, 1 tsk vardera riven ingefära och vitlök, salta och svartpeppra. Gör små bullar och bryn dem fint i rapsolja.


Hacka i soppbitar och mjukstek i rapsolja vardera 1 rödlök, solovitlök, morot, 3-4 blad pak choi, 1/4 blomkål/broccoli, lite spetskål, 1 dm purjo och 4 bruna champinjoner. Tillsätt 1 l kokande vatten, 2 tärningar kycklingbuljong, 1 tsk miso, 1/2 dl japansk soja, 2 tsk vardera Maggie, risvinäger och Mirin. Lägg i bullarna och sjud i ca 5-7 min.


Koka nudlarna enligt paketet, klipp dem kortare, häll av och skölj kallt. Lägg i soppan, toppa med finskuren salladslök, hackad koriander och rostade sesamfrön, servera och låt var och en smaka upp försiktigt med hetsåsen och flakes som kommer i paketet.


Det var gott men det blir lika gott med vanliga vetenudlar eller billiga snabbnudlar om man gör samma soppa och bara tillsätter lite av medföljande kryddpåse.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar