Snabbnudlar för 6 kr är föraktade av matnördar och Jennie Wallden rekommenderar i ställer snabbnudlar från Korea i asiatiska affärer för 15-20 kr.
Vi har provat och laddat soppan med grönsaker och stekta kycklingbullar.
Blanda 250 g kycklingfärs med 1 msk kycklingfond, 1 tsk vardera riven ingefära och vitlök, salta och svartpeppra. Gör små bullar och bryn dem fint i rapsolja.
Hacka i soppbitar och mjukstek i rapsolja vardera 1 rödlök, solovitlök, morot, 3-4 blad pak choi, 1/4 blomkål/broccoli, lite spetskål, 1 dm purjo och 4 bruna champinjoner. Tillsätt 1 l kokande vatten, 2 tärningar kycklingbuljong, 1 tsk miso, 1/2 dl japansk soja, 2 tsk vardera Maggie, risvinäger och Mirin. Lägg i bullarna och sjud i ca 5-7 min.
Koka nudlarna enligt paketet, klipp dem kortare, häll av och skölj kallt. Lägg i soppan, toppa med finskuren salladslök, hackad koriander och rostade sesamfrön, servera och låt var och en smaka upp försiktigt med hetsåsen och flakes som kommer i paketet.
Det var gott men det blir lika gott med vanliga vetenudlar eller billiga snabbnudlar om man gör samma soppa och bara tillsätter lite av medföljande kryddpåse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar