Lillebror och svägerska bjöd på invigningsmiddag med särskilt god moussaka. Här är receptet:
”Recept på Moussakan vi åt:
Skala och skär 4-5 aubergine i 1 centimeters skivor och fräs dem i olivolja tills de är mjuka. Det går åt mycket olja. Dofta på lite salt och peppar. Det är bäst att steka dem i ugnen 200 gr ca 35-45 min tills de är brynta och genomstekta.
Gör en vanlig köttfärssås på 6-7 hg färs, lök, vitlök, tomatpuré, den ska vara lite torrare än vanligt. Vi kryddar gärna med ganska mycket kanel.
Gör bechamelsåsen på smör, vetemjöl och 8-9 dl mjölk. Rör ner ett par dl riven ost, vi använde 50/50 med Herrgård och Västerbotten ost.
Varva i ugnsform som lasagne. Man kan spara lite ost och ha på sista 10 minutrarna om man så vill. Gratinera i ca 30 min.
Låt moussakan vila minst 1 timme.”
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar