En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

onsdag 30 mars 2022

LILLEBRORS MOUSSAKA

Lillebror och svägerska bjöd på invigningsmiddag med särskilt god moussaka. Här är receptet:


”Recept på Moussakan vi åt:

 

Skala och skär 4-5 aubergine i 1 centimeters skivor och fräs dem i olivolja tills de är mjuka. Det går åt mycket olja. Dofta på lite salt och peppar. Det är bäst att steka dem i ugnen 200 gr ca 35-45 min tills de är brynta och genomstekta.

 

Gör en vanlig köttfärssås på 6-7 hg färs, lök, vitlök, tomatpuré, den ska vara lite torrare än vanligt. Vi kryddar gärna med ganska mycket kanel.

 

Gör bechamelsåsen på smör, vetemjöl och 8-9 dl mjölk. Rör ner ett par dl riven ost, vi använde 50/50 med Herrgård och Västerbotten ost.

 

Varva i ugnsform som lasagne. Man kan spara lite ost och ha på sista 10 minutrarna om man så vill. Gratinera i ca 30 min.

 

Låt moussakan vila minst 1 timme.”




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar