En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

tisdag 1 mars 2022

KINESISK STIR FRY SAUCE

Vi har alltid använt thai wok sås, men vi åt nyss biffwok från kinesiska Ho’s med stir fry sauce och det var också mycket gott. Alla amerikanska recept liknar varandra, och vi följer dem men med lite valmöjligheter.


Blanda 2 hackade vitlöksklyftor, 1 tsk riven ingefära, 1 tsk sesamolja, 2 tsk risvinäger/2 msk limesaft, drygt 0,5 dl vardera kinesisk soja och stark kycklingbuljong, (2 msk ostronsås), lite chiliflingor/1 tsk sriracha, (1 tsk rökt paprikapulver) och 1 msk brunt socker/2 msk söt cilisås, värm upp och rör i 1 msk maizena. Smaka av med kycklingfond, soja, chilisås och ev mer maizena. Häll i woken.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar