Det är dags att prova ris i en skål buljong, hat-tip cashew-kitchen.com.
Lägg 3 dl råris i vatten några timmar, koka enligt instruktion.
Skär 1/2 purjo, 2 vitlöksklyftor, 1 gul lök, 1 morot, 1 pak choi, 3-4 skogschampinjoner, 1/4 zucchini i lagom soppbitar, mjukstek i olja i en nonstick kastrull.
Skär 1 pkt tofu i 1,5 cm bitar, stek i olja ca 5 min tills en fin brynt yta, salta och peppra lite, lägg i kastrullen.
Tillsätt 1 l kokande vatten 1,5 tärning kycklingbuljong, 4 msk tamarindsoja/japansk soja, 1 tsk riven ingefära, 0,5 msk brunt socker, 1,5 msk risvinäger och 1 msk sesamolja, låt puttra i ca 5 min.
Lös upp 2 msk ljus miso i hett vatten, Tillsätt i kastrullen miso, lagom med ris, tofu och 1/2 broccoli i soppbitar och puttra i 2 min. Smaka upp med kycklingfond, lite Sriracha och ev salt.
Toppa med finskuren salladslök och rostade sesamfrön, ät direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar