En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

tisdag 22 februari 2022

ASIATISK BOWL MED TOFU, RÅRIS OCH MISO

Det är dags att prova ris i en skål buljong, hat-tip cashew-kitchen.com.


Lägg 3 dl råris i vatten några timmar, koka enligt instruktion.


Skär 1/2 purjo, 2 vitlöksklyftor, 1 gul lök, 1 morot, 1 pak choi, 3-4 skogschampinjoner, 1/4 zucchini  i lagom soppbitar, mjukstek i olja i en nonstick kastrull.


Skär 1 pkt tofu i 1,5 cm bitar, stek i olja ca 5 min tills en fin brynt yta, salta och peppra lite, lägg i kastrullen.


Tillsätt 1 l kokande vatten 1,5 tärning kycklingbuljong, 4 msk tamarindsoja/japansk soja, 1 tsk riven ingefära, 0,5 msk brunt socker, 1,5 msk risvinäger och 1 msk sesamolja, låt puttra i ca 5 min. 


Lös upp 2 msk ljus miso i hett vatten, Tillsätt i kastrullen miso, lagom med ris, tofu och 1/2 broccoli i soppbitar och puttra i 2 min. Smaka upp med kycklingfond, lite Sriracha och ev salt. 


Toppa med finskuren salladslök och rostade sesamfrön, ät direkt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar