Då har vi nått den mogna ålder då vi har vågat prova kycklingfärs för första gången….
Vi gjorde Airfryade kycklingburgare, jättegott, billigt, nyttigt och kanske klimatvänligt.
Vi blandade noga 1 ägg, 1,5 dl panko, 1/2 finhackad och mjukstekt rödlök, 1 riven vitlöksklyfta, 1/2 paket finhackad fetaost, 1,5 dl finhackade halkidiki oliver, 1 msk kycklingfond, 2 tsk Worchestersås, 1 tsk vardera oregano och paprikapulver. Sedan tillsatte vi 400 g kycklingfärs, blandade noga och saltade och pepprade.
Med latexhandskar formade vi 4 burgare, la i Airfryern och körde 13 min på 200 gr till 75 gr innertemp. När de svalnat 10 min avnjöts de med fried pasta med grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar