En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

måndag 7 februari 2022

SHANGHAI FRIED NOODLES

Det här ska vara den kanske mest populära rätten på bättre Kinakrogar i USA, med en inbjudande smak som även passar barn och vuxna som inte gillar rödhet mat. Här vårt recept för 2.


Gör en marinad på 0,5 dl mörk kinesisk soja, 0,3 dl vardera oyster sås och hoisin sås, 1 tsk socker och 1 1/2 tsk riven ingefära.


Skär ca 250 g fläskfile eller ytterfilé i tunna skivor och marinera i såsen i minst 10 min.


Koka ca 2 hg tjocka kinesiska vetenudlar eller japanska udon nudlar enligt paketet och kyl ned snabbt.


Finhacka 2 vitlöksklyftor, skär 2 salladslökar i 2 cm bitar, skär 3 bruna champinjoner i skivor, skär 0,5 dm vardera av den vita och gröna delen av kinakål/pak choi i 2 cm bitar.


Blanda 2 msk maizena i 1 dl varm kycklingbuljong.


Voka fläsket i het rapsolja någon minut tills genomstekt, lägg i skål.


Voka vitlöken, salladslöken, champinjonerna och den vita kinakålen i 30 sek.


Lägg fläsket i wokpannan, tillsätt marinaden, maizena buljongen, 1 msk sesamolja, 1 msk risvinäger, nudlarna och värm 30 sek, strö över den gröna kinakålen. Smaka upp med kycklingfond och svartpeppar.


Servera genast.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar