En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

söndag 22 mars 2015

POLENTA OCH PANCETTA

Det italienska köket innehåller många enkla men subtila rätter. Här en variant på en lunch vi åt i solen i Genua.

Koka polenta (4p) häll upp i en rak sockerkaksform, lått kallna i kylen. Skär polentan i drygt en cm tjocka skivor. Stek i stekpanna med olivolja, efter ca fyra minuter lägg i 2 pkt tärnad pancetta och stek vidare till dess pancettan är krispig. Polentan ska vara gyllenbrun o saltas o peppras. Ta upp polentan och pancettan och behåll stekskyn. Lägg i 500 g färsk minispenat i omgångar tillsammans med små tomater. Lägg upp snyggt.

Sågotti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar