En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

söndag 22 mars 2015

ROTFRUKTSTERRIN

En fasligt iskall allahelgonaafton letade vi efter öppna restauranger i Vadstena, en av få öppna var På hörnet. Där åt vi en en utsökt hjortfile med potatisterrin. Vi har mixtrat och hittat på vår egen variant.

Skala och skiva tunt på mandolin ca 5 potatisar, 2 jordärtskockor, 2 morötter, en bit rotselleri och en palsternacka.

Lägg skivorna i bunke och blanda med ca 4 dl riven Reggiano parmesan. I en rak sockerkaksform, lägg smörpapper i botten och varva skivorna med litet salt och svartpeppar. Se till att skivorna fyller formen. Toppa med en skvätt rapssmör. Lägg smörpapper ovanpå och pressa rejält. Laga i ugn 200 grader 1-1,5 timma, prova med sticka. Är godast dagen efter. Värm i ungen eller stek i skivor.

Passar mums till grillat och smakrikt kött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar