En fasligt iskall allahelgonaafton letade vi efter öppna restauranger i Vadstena, en av få öppna var På hörnet. Där åt vi en en utsökt hjortfile med potatisterrin. Vi har mixtrat och hittat på vår egen variant.
Skala och skiva tunt på mandolin ca 5 potatisar, 2 jordärtskockor, 2 morötter, en bit rotselleri och en palsternacka.
Lägg skivorna i bunke och blanda med ca 4 dl riven Reggiano parmesan. I en rak sockerkaksform, lägg smörpapper i botten och varva skivorna med litet salt och svartpeppar. Se till att skivorna fyller formen. Toppa med en skvätt rapssmör. Lägg smörpapper ovanpå och pressa rejält. Laga i ugn 200 grader 1-1,5 timma, prova med sticka. Är godast dagen efter. Värm i ungen eller stek i skivor.
Passar mums till grillat och smakrikt kött.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar