Sent om sider har vi fattat att smashed burger är mycket godare än hamburgare. Det handlar om maximal yta och smak, även kallat crust. Med en korrekt smashad burgare tillagas burgaren invändigt och uppåt, istället för att köttsafterna rinner ut, den blir därför saftigare.
Smash innebär att man från löst sammansatta färsbollar pressar ner med ett ordentligt tryck på en het stekyta. Lägger man en färdigformad puck på het yta finnas det luftbubblor och ytor på köttet som inte får direktkontakt med den heta pannan, burgaren får inte samma stekning över hela ytan.
Vi använder nu Bastard Burgers teknik, gör försiktigt 100-120 g bollar av högrev, lägger i het panna utan olja, låter bollarna bli brynta på båda sidor, smashar sedan med järnet till ca 1 cm och håller kvar 10 sek, då saltar och svartpepprar vi översidan. Efter ca en minut kommer köttsaften upp, då vänder vi, kryddar och lägger på osten. Efter ännu en minut lägger vi på locket tills osten smält. Vid ca 45 gr får burgarna vila i 3-5 min medan vi rostar bröden i pannan.
Ännu godare blir burgarna med Shake Shacks sås och franska brioche hamburgerbröd.
BASTAR BURGERS CHEFSKOCKA IDA VISAR MATGEEK
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar