En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

fredag 8 januari 2021

STEAKHOUSE MASHED POTATOES

Svenskt potatismos smakar ofta för mycket mjölk och muskot. Fransk pure smakar för mycket smör. När vi bodde i USA lärde vi oss uppskatta moset på många stekhus. Nu gör vi så här, i vår Crockpot express.


Skala 6 medelstora potatisar och 5 vitlöksklyftor, skär i små bitar och lägg i pottan (det går givetvis också att koka i kastrull). Häll på ca 2,5 dl stark kalvbuljong. Kör Steam i 8 min, ta ur, spar buljongen och mosa med potatisstomp. Tillsätt 1/2-1 dl vardera mjölk och buljong i små portioner och vispa försiktigt till moset är ganska löst. Häll i 1 dl creme fraiche, smaka upp med salt, svartpeppar och kalvfond. Det ska smaka wild west. Toppa med hackad gräslök eller salladslök.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar