Vårt försök att göra thaigryta i nya Crock pot express blev mycket lyckat, jättegott på 12 min. Så här gjorde vi.
Grovhacka vardera 1 gul och röd lök, en purjo, 5 vitlöksklyftor och 2 morötter, bryn i pottan i lite olja. Lägg i 1-2 tsk röd curry pasta, 3 msk citronjos och 1 msk riven ingefära, rör om. Grovhacka 5 bruna champinjoner, 1 röd paprika, 1/2 zucchini, 1/2 påse salladsbönor och lägg i en stund. Lägg i 800 g kycklinglårfile, 1 burk bambuskott, en burk kokosmjölk och 1 kycklingbuljong tärning, rör om.
Smaka upp med fisksås, ostronsås, japansk soja och söt chilesås. Sätt på locket, stäng av bryning, stäng ventilen, välj soup 12 min och starta. När pottan klar, stäng av och låt stå 10-15 min innan ventilen öppnas. Ta upp kycklingen och skär i mindre bitar, lägg tillbaka och smaka upp med thaicurry, (fryst koriander), asiensåserna och svartpeppar.
Servera till ris eller nudlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar