Vänner grillar entrecote och biff i Airfryer, de säger att det blir enklare än på kolgrillen och minst lika gott.
Vi har provat ett recept från Nickos kitchen, det blev lyckat.
Gör en rub på 2 tsk oregano, 1 msk mald kummin, 2 msk rökt paprika, 2 msk lökpulver, 2 msk vitlökspulver, 3 tsk salt och1 msk svartpeppar, eller ersätt msk med tsk proportionellt. Låt köttskivorna bli rumsvarma, torka dem torrt och gnid in rubben.
Gör en marinad på 2,3 dl soja och 1/2 tsk liquide smoke, eller 1 dl soja och en liten skvätt smoke. Lägg i plastpåse och marinera 30 min i kylen.
Värm fryer till 200 gr i ca 5 min. Lägg i köttet och grilla 3 min per sida. Låt köttet vila minst 5 min. Skär gärna köttet tvärs fibrerna i fina skivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar