Här en egenkomponerad förrätt som smakar lyx, detta till 2 personer.
Skär 100 g salmalax/gravad lax och 6 upptinade torra pilgrimsmusslor i tunnast möjliga skivor, stänk över lite limesaft och lite cest från skalet, marinera i kylen max 10 min, häll av vätskan.
Skär 1/2 nektarin/en bit mango i små tärningar (brunoise). Grovhacka 1/2 dl koriander. Skär de fina delarna av 2 gröna sparrisar i tunna sneda skivor, blanda sparrisskivorna med lite olivolja och flingsalt.
Gör en avokadokräm, mosa en mogen avokado, blanda med 1 msk créme fraîche, 1/2 msk limesaft, smaksätt med flingsalt och lite chiliflingor.
Skär 4 små skivor danskt rågbröd, skär bort kanterna, smörstek så de blir lätt frasiga, låt svalna.
Montera smörrebrödet på en assiett, bred på ett rejält lager färskost med pepparrot, lägg en salladsbit ovanpå.
På den ena lägg lax, nektariner/mango, toppa med löjrom/ishavsrom och koriander. På den andra lägg musslor, strö över lite flingsalt, och sparris, lägg sedan på en klick avokadokräm, toppa med koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar