Vill man äta en god och mättande lunch är detta rätt rätt. Till 2 personer.
Riv en vitlöksklyfta och blanda i 0,5 dl olivolja.
Skär 2 mogna tomater i 1 cm tärningar, blanda med 1 dl finskuren färsk basilika.
Riv 1 dl västerbottenost, skiva 1 pkt mozarella i små tärningar, skär 3 skivor prosciutto i 1 cm strimlor.
Pensla 2 halva ciabatta med lite vitlöksolja, strö på en nypa flingsalt, rosta till lätt bruna ca 7 min i ugn på 225 gr.
Låt dem svalna något. Krydda tomaterna med salt och svartpeppar, blanda i vitlöksoljan. Fördela sedan prosciutto, tomater, västerbottenost och mozzarella på bröden, sätt i ugnen tills osten smält, ta ut och servera, gärna toppad med färsk krydda som gräslök, timjan eller slätbladig persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar