En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

fredag 13 augusti 2021

PRISBELÖNT POTATISSALLAD

När Guardian för många år sedan arrangerade en tävling om goda recept blev detta en favorit hos läsarna. Och man kan aldrig få för många recept på potatissallad.

Koka 5 hg fin fast potatis med skal, låt svalna så man kan hantera dem.


Blanda en sås med 0,5 dl crème fraîche, 1 dl Hellmans majjo, 1 tsk Reine de dijonsenap, och smaksätt med salt och svartpeppar. Skär i bitar motsvarande 1,5 saltgurka, eller färsk saltad gherkin, och 4 salladslökar. Blanda i såsen.


När potatisen kan hanteras, skär i 2-3 cm bitar, blanda försiktigt i såsen, och låt svalna. Toppa med finskuren gräslök, och servera gärna till något grillat.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar