Variationerna på caesarsallad är oändliga, vi brukar göra en nästan klassisk sallad, till 2 personer.
Gör en caesardressing, blanda med en stavmixer 1 dl majonnäs, 3 msk citronsaft, 2 hackade sardeller, 1 riven vitlöksklyfta,1 tsk dijonsenap, 0,5 tsk worcestershiresås och 0,5 dl färskriven västerbottenost.
Förbered grönsakerna. Strimla en bit spetskål och en morot. Riv i mindre bitar ca 6 stora blad romansallad.
Gör krutonger och prosciuttoflarn. Skär bort kanterna på 1 stor skiva levain, och gör 1,5 cm stora krutonger, blanda med lite olivolja och 1 riven vitlöksklyfta, strö över lite flingsalt . Lägg dem på ugnspapper på en plåt. Skär ca 0,5 hg prosciutto i 2x2 cm bitar, lägg på plåten. Rosta i ugnen på 225 gr i ca 5-7 min.
Skär 1 tillagad kycklingfile i mindre bitar, ljumma bitarna i mikron.
Montera salladen. Lägg spetskål och morot i botten på tallrikarna, sedan romansalladen. Fördela kyckling, prosciuttoflarn och krutonger, toppa med finhyvlad västerbotten. Häll över såsen, och njut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar