En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

lördag 21 augusti 2021

HALVKLASSISK CAESARSALLAD

Variationerna på caesarsallad är oändliga, vi brukar göra en nästan klassisk sallad, till 2 personer.

Gör en caesardressing, blanda med en stavmixer 1 dl majonnäs, 3 msk citronsaft, 2 hackade sardeller, 1 riven vitlöksklyfta,1 tsk dijonsenap, 0,5 tsk worcestershiresås och 0,5 dl färskriven västerbottenost.


Förbered grönsakerna. Strimla en bit spetskål och en morot. Riv i mindre bitar ca 6 stora blad romansallad.


Gör krutonger och prosciuttoflarn. Skär bort kanterna på 1 stor skiva levain, och gör 1,5 cm stora krutonger, blanda med lite olivolja och 1 riven vitlöksklyfta, strö över lite flingsalt . Lägg dem på ugnspapper på en plåt. Skär ca 0,5 hg prosciutto i 2x2 cm bitar, lägg på plåten. Rosta i ugnen på 225 gr i ca 5-7 min.


Skär 1 tillagad kycklingfile i mindre bitar, ljumma bitarna i mikron.


Montera salladen. Lägg spetskål och morot i botten på tallrikarna, sedan romansalladen. Fördela kyckling, prosciuttoflarn och krutonger, toppa med finhyvlad västerbotten. Häll över såsen, och njut.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar