En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

lördag 7 november 2015

DEN GODASTE TOMATSÅSEN

Det behövs tre ting för en perfekt tomatsås: tid, smakfulla tomater och selleri. Efter många försök är detta vårt recept, på stor sats.

Finhacka och mjukstek i olivolja 2 stora gula lökar, 4 vitlöksklyftor, 2 sellerikvistar och en halv chili. Häll i 4 burkar konserverade körsbärstomater, 2 msk hönsfond, 2 msk kapris, 3 tsk rosmarin-timjan och en burk vatten. Koka livligt i minst en timme, mixa till slät sås, smaka av med ca 3 msk röd balsamvinäger, salt, 2 msk socker och nymald svartpeppar. Servera till pasta, fisk, med bönor etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar