Vi äter gärna långsamlagad mat på krogen, men recepten på slow-food är ofta komplicerade att följa för yrkesarbetande. Men nu har vi också köpt en äkta Croc-pot 5,4 l och gillar verkligen metoden och smakerna.
Här vårt favvorecept:
Rensa ca 1 kg högrev från segt fett och skär i 2 cm bitar, bryn köttet och lägg i pottan. Blanda i 2 gula lökar, 4 vitlöksklyftor, 3 röda paprikor allt i bitar samt 15 mogna småtomater. Häll i en burk Mutti krossade tomater, 5 msk kalvfond, ca 1 l vatten, ca 2 msk vardera paprikapulver och spiskummin, salt och lagom chiliflakes. Laga på låg temp i 8 timmar, smaka av med salt, peppar, röd balsamvinäger och ev. mer fond. Red av med några matskedar majsena. Det ska smaka mycket.
Servera med rostad bulgur och gräddfil.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar