En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

söndag 1 november 2015

GULASH I CROC-POT

Vi äter gärna långsamlagad mat på krogen, men recepten på slow-food är ofta komplicerade att följa för yrkesarbetande. Men nu har vi också köpt en äkta Croc-pot 5,4 l och gillar verkligen metoden och smakerna.

Här vårt favvorecept:

Rensa ca 1 kg högrev från segt fett och skär i 2 cm bitar, bryn köttet och lägg i pottan. Blanda i 2 gula lökar, 4 vitlöksklyftor, 3 röda paprikor allt i bitar samt 15 mogna småtomater. Häll i en burk Mutti krossade tomater, 5 msk kalvfond, ca 1 l vatten, ca 2 msk vardera paprikapulver och spiskummin, salt och lagom chiliflakes. Laga på låg temp i 8 timmar, smaka av med salt, peppar, röd balsamvinäger och ev. mer fond. Red av med några matskedar majsena. Det ska smaka mycket.

Servera med rostad bulgur och gräddfil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar