I Frankrike äter vi gärna casserole på de lokala byrestaurangerna, och det är tokgott. Här vår variant.
Skär ca 1 kg kycklinglårfilé i 2 cm bitar och bryn i smör på hög värme, lägg i en stor emaljgryta, salta och svartpeppra. Bryn försiktigt 10 steklökar, två skivade vitlöksklyftor, 200 g skogschampinjoner i bitar med ett pkt panchetta och lägg i grytan. Lägg i ett litet pkt körsbärstomater. Sätt till 2 msk kycklingfond, 3 dl vatten, en rejäl skvätt röd balsamvinäger, 4 sardellfileer i bitar och 4 msk tomatpure. Lägg i en kryddkvist med timjan och rosmarin och 2 lagerblad. Koka ca 40 min. Smaka av med fond, salt och svartpeppar, red av med 2 msk majsena. Lägg i 2 dl halverade kärnfria calamatioliver. Servera med levain och krispig sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar