En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

söndag 1 november 2015

FRANSK CASSEROLE - KYCKLINGGRYTA

I Frankrike äter vi gärna casserole på de lokala byrestaurangerna, och det är tokgott. Här vår variant.

Skär ca 1 kg kycklinglårfilé i 2 cm bitar och bryn i smör på hög värme, lägg i en stor emaljgryta, salta och svartpeppra. Bryn försiktigt 10 steklökar, två skivade vitlöksklyftor, 200 g skogschampinjoner i bitar med ett pkt panchetta och lägg i grytan. Lägg i ett litet pkt körsbärstomater. Sätt till 2 msk kycklingfond, 3 dl vatten, en rejäl skvätt röd balsamvinäger, 4 sardellfileer i bitar och 4 msk tomatpure. Lägg i en kryddkvist med timjan och rosmarin och 2 lagerblad. Koka ca 40 min. Smaka av med fond, salt och svartpeppar, red av med 2 msk majsena. Lägg i 2 dl halverade kärnfria calamatioliver. Servera med levain och krispig sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar