En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

måndag 30 november 2015

SOBANUDLAR, YAKISOBASÅS OCH GRILLAD ENTRECOTE

Det här är en smaskig japansk nudelwok.

Finstrimla 1/2 kinakål, en gul lök, 1 påse skärbönor och en morot, t.ex. med en Kyocera skalare. Finhacka 1 chili, 2 cm ingefära och två vitlöksklyftor.

Koka 200 g sobanudlar gjorda på bovete ca 4 min, spola av.

Grilla en stor eller två små entrecote i grillpannan, salta och svartpeppra. Ta upp och låt vila.

I en stor wokpanna e.dyl., fräs snabbt i olja på hög värme lök och morot med chili, ingefära och vitlök. Sätt till kål och skärbönor, nudlar och strimlad entrecote. Woka hastigt och smaksätt med yakisobasås. Sätt till 1 pkt böngroddar. Toppa med tunna nori strimlor.

Sobanudlar, yakisobisås, nori blad m.m. kan köpas i japanaffärer, t.ex. Japanska torget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar