En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

måndag 20 november 2023

TORSKRYGG FRÅN VAR

I småbyarna runtom departementet Var i Sydfrankrike kunde man ofta njuta billig lunch av vitfisk snabbstekt i olivolja med lokala smaksättare. Så här fixar vi det i novembermörkret, till 2.


Låt torsken bli rumsvarm och torr, rimma med lite salt på båda sidor ca 30 min.


Finhacka 50 g lardons/bacon, 1/2 solovitlök, 1/2 dl vardera fina gröna oliver och soltorkade tomater, 1 msk vardera slätbladig persilja och kapris.


Häll 0,5 dl olivolja i en liten stekpanna, lägg i bacon och stek tills lätt brynt. Lägg i vitlök, oliver, tomater och kapris och mjukstek några minuter, häll i bunke.


Torka av saltet från torsken. Värm upp olivolja pannan tills ganska het, lägg i torsken och stek snabbt ena sidan. Vänd fisken och lägg i smaksättarna, ös över olja och smaksättare till innertemp 55 gr. Toppa med persiljan, servera till tex Bagarens potatisgratäng, se vårt recept.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar