Den senaste födelsedagen bjöds på lyxig tartar med asiatisk touch, inspirerad av Gourmetmorsan.
Koka 1 pkt snabbnudlar med kycklingsmak, häll av och spola med kallvatten.
Blanda en marinad på 1 tsk vardera riven vitlök och ingefära, 1 krm chiliflingor, 0,5 dl japansk soja, 0,25 dl pressad citron och 1 tsk sesamolja.
Skär 300 g fin tonfisk i ca 1 cm kuber. Blanda tonfisken med marinaden och låt den stå 30 min i rumsvärme. Forma två tartarer, toppa med svarta sesamfrön och finskuren färsk koriander.
Blanda 1,5 dl Hellman majonäs, 1 msk Wasabipasta, 1 tsk citronsaft och lite salt.
Skär i 1,5 cm kuber 2 avocado, 1/3 skalad gurka och 1/2 mogen mango. Blanda, krydda lätt med salt och stänk lite citronsaft över.
Stek nudlarna hastigt i sesamolja och smaksätt med lite Maggi.
Lägg upp vackert på tallrikar och njut. Det är nästan lika gott men fin färsk lax.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar