Lufsen (troligen en schnauzer bastard) vann Ladys (säkerligen en överklassig cockerspaniel) hjärta med en romantisk middag i månsken. Kocken Russel Norman påstår sig att ha listat ut receptet och serverar rätten på sin restaurang Brutto i Clerkenwell. Vi lånar receptet så här.
Blanda 2/3 dl ströbröd/panko, 1 dl mjölk och 1 ägg i en bunke, låt svälla i 20 min.
Blanda i 500 g fläskfärs, 1,5 tsk kanel, 1 msk japansk soja, krydda med flingsalt och svartpeppar. Rulla ca 2-3 cm små bullar, vi använder matskedsmåttet. (Vi bryner ibland bullarna lite i taget i varm panna med olja.)
Finhacka i Alligator vardera 1 liten gul lök, morot och sellerikvist i mire pois och finhacka 1/2 solovitök, mjukstek i olja ca 10 min (vi lägger ibland med ett 1/2 paket panchetta), krydda med salt och svartpeppar. Häll i ca 6 dl tomatpassata, 1 dl vitt vin, puttra i ca 10 min med lock. Lägg i köttbullarna, se till att de är täckta av såsen, puttra med lock försiktigt i ca 15 min till de är genomkokta. Smaksätt med salt, svartpeppar, lite röd balsamvinäger och kalvfond.
Under tiden koka spagetti i rejält saltat vatten tills dente, lägg spagettin i såsen, häll i 0,5 dl pastavatten, rör om och puttra ca 2 min. Njut med riven parmesan, en liten puss, och glöm inte att bjuda vovvarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar