En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

tisdag 3 oktober 2023

PYTTIPANNA MED GRÖNSAKER

Felix frysta krögarpytt är lyxigt god, det krävs ansträngningar för att hemlagad panna ska bli godare. Flera kockar använder grönsaker i pytten för att få mer smak, det gör vi också.


Skär i ca 1 cm tärningar/ bitar 5 kokta fasta potatisar, 1 gul lök, 1 dm purjolök, 8 champinjoner, 5 cm zucchini, 2 smakrika korvar (tex stockholmare, chorizo) och lite av gårdagens kött/rökt skinka/rökt fläsk eller bacon utan fettrand. (Tärnade kokta morötter/palsternacka och kidneybönor är också gott i pannan).


Smält smör i stekpannan så det tystnar, lägg i gula löken och mjukstek 3-4 min, lägg sedan i grönsakerna och potatisen, salta och svartpeppra och stek några minuter. Lägg i bunke och håll varm.


Stek korv och köttbitar i olja i pannan så de blir lätt karamelliserade. Lägg tillbaka potatis och grönsaker och blanda försiktigt, stek tills potatisen blir lätt brynt. Smaka av med salt och peppar,  kanske också lite kalvfond/worcestershiresås. Toppa med hackad bladpersilja.


Servera gärna med stekta ägg och saltgurka.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar