Felix frysta krögarpytt är lyxigt god, det krävs ansträngningar för att hemlagad panna ska bli godare. Flera kockar använder grönsaker i pytten för att få mer smak, det gör vi också.
Skär i ca 1 cm tärningar/ bitar 5 kokta fasta potatisar, 1 gul lök, 1 dm purjolök, 8 champinjoner, 5 cm zucchini, 2 smakrika korvar (tex stockholmare, chorizo) och lite av gårdagens kött/rökt skinka/rökt fläsk eller bacon utan fettrand. (Tärnade kokta morötter/palsternacka och kidneybönor är också gott i pannan).
Smält smör i stekpannan så det tystnar, lägg i gula löken och mjukstek 3-4 min, lägg sedan i grönsakerna och potatisen, salta och svartpeppra och stek några minuter. Lägg i bunke och håll varm.
Stek korv och köttbitar i olja i pannan så de blir lätt karamelliserade. Lägg tillbaka potatis och grönsaker och blanda försiktigt, stek tills potatisen blir lätt brynt. Smaka av med salt och peppar, kanske också lite kalvfond/worcestershiresås. Toppa med hackad bladpersilja.
Servera gärna med stekta ägg och saltgurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar